Naša učenica druga na Državnom natjecanju pomorskih nautičara

Od 13. do 15. travnja 2016. godine u Šibeniku je održano 20. Državno natjecanje učenika u obrazovnom sektoru prometa i logistike. Ove je godine domaćin bila naša Srednja škola Ambroza Haračića.

Biltene sa natjecanja možete vidjeti ovdje: Državno natjecanje PiL 2016. Bilten 1   Državno natjecanje PiL 2016. Bilten 2

Natjecanje je održano u dvoranama Krka hotela Niko, a natjecatelji i njihovi mentori te članovi povjerenstva bili su smješteni u hotelu Jakov kompleksa Solaris. Svečano otvaranje Državnoga natjecanja bilo je 14. travnja. Prigodni program otvaranja vodili su učenici Emma Maljić, Nera Dakić – Barichievich i Marko Vidulić pod budnim okom naše pripravnice Ive Stambolije, a pripremile su ih profesorice Zrinka Jensch i Lidija Kosmos. Našu su školu predstavili prezentacijom o povijesti škole, a potom i kulturno-umjetničkim programom. Na početku programa okupljenima se obratila ravnateljica naše škole Jelena Bralić, u ime Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dipl.ing. Kristina Miklaužić Černicki, tajnica Državnog povjerenstva, a u ime Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika obratio se zamjenik gradonačelnika g. Nikica Penđer. U Državnom se povjerenstvu, zaduženom za organizaciju i provedbu natjecanja, nalazi i naš profesor Renato Dudić. Natjecanje je otvorio predsjednik Državnog povjerenstva, dipl.ing. Branko Mikulić.

Osim pomorskih nautičara natjecali su se i tehničari PT prometa, tehničari za logistiku i špediciju, tehničari cestovnog prometa, tehničari željezničkog prometa, zrakoplovni prometnici i vozači motornih vozila. Ukupno 55 natjecatelja. Natjecanje je održano u više faza: test sa zadacima objektivnoga tipa, praktična primjena strukovnih znanja i vještina, vožnja motornoga vozila, vježba iz daktilografije te prezentacija samostalnih radova.
U konkurenciji pomorskih nautičara našu je školu predstavljala učenica Sara Saganić osvojivši 2. mjesto. U prezentaciji svog samostalnog rada Sara je predstavila aplikaciju iz astronomske navigacije AstroNav koju su izradili učenici 4.N razreda Mario Kučić, Robert Lovrić i Sara Saganić. Čestitamo Sari i njenoj mentorici profesorici Aldini Burić. 

Slobodno vrijeme iskoristili smo za posjet Kninu i kninskoj tvrđavi.

20160415_111010(0)

Prvo mjesto je osvojio Ante Papak, učenik Prometno-tehničke škole u Šibeniku, a treće mjesto Fran Uglešić iz zadarske Pomorske škole.

 

 

 

 

Učenici tijekom rješavanja praktičnog djela u20160414_111905
prostoriji Krka III