Posjet brodu „Rainbow“

Dana 25.01. 2016., učenici 1.nb razreda posjetili su brod Rainbow, kompanije Brodospas.

Po dolasku na brod kapetan i prvi časnik palube upoznali su učenike s opremom na palubi i sigurnosnom „safety“ opremom.

Nakon upoznavanja opreme na palubi broda učenici su se s upraviteljem stroja uputili u strojarnicu. Tamo su bili upoznati sa sustavom brodskog pogona, pomoćnim sustavima i sigurnosnim sustavima.

Nakon upoznavanja strojarnice, učenici su se sa zapovjednikom broda uputili prema zapovjedničkom mostu gdje ih je zapovjednik broda zajedno s prvim časnikom palube upoznao s opremom na zapovjedničkom mostu.

U razgledavanju broda bilo je puno pitanja učenika:

Koliko je brod star? Zašto brod ima dva glavna motora? Koja je vrsta broda? Koliko članova posade ima brod? Kako ispuniti brodski dnevnik, dnevnik stroja? Kako se kormilari brodom budući da nema klasičnog kormila?

S učenicima su u pratnji bili i njihovi profesori Ivan i Tomica Komadina.

Ovim putem željeli bi smo se zahvaliti cijeloj posadi broda jer su svojim iskustvom, znanjem i zalaganjem doprinijeli da učenici budu upoznati s načinom života na brodu i sa svojim budućim zanimanjem.

Također bi smo se zahvalili i upravi Brodogradilišta Lošinjske plovidbe Mali Lošinj jer nam je već puno puta omogućila posjetu brodovima u brodogradilištu i na taj način omogućila da se naši učenici (budući pomorci i časnici) upoznaju sa svojim budućim zanimanjem!