Pripreme za poslove budućnosti

Dana 10. veljače u 16 sati, desetak učenika nasih završnih razreda sudjelovali su u online predavanju kojeg je preko platforme ZOOM održala stručna savjetnica Algebre, prof. Valentina Jakopec.

 U predavanju pod nazivom Pripreme za poslove budućnosti prof. Jakopec pokušala je posvjestiti učenike o činjenici da se vremena vrlo brzo mijenjaju te da će unatoč završenoj srednjoj školi i završenog studija i dalje imati potrebu raditi na sebi tj. da se moraju pripremiti za cjeloživotno učenje.

Svoje je predavanje započela s pričama o autonomnim vozilima, predmetima raznih veličina i namjena iz 3D printera. U nastavku se razgovaralo o primjeni računalnih tehnologija i 3D printanja u medicini, pametnim satovima, televizorima, mobitelima, vratima, virtualnim asistentima, robotizaciji u svakodnevnom životu, proširenoj stvarnosti, digitalnom marketingu.

Konstatirano je da nedostaje mnogo stručnjaka iz IKT tehnologija te je postavljeno pitanje Kamo nakon srednje škole? Prof. Jakopić preporučila je učenicima da nastoje u životu raditi posao koji ih ispunjava te da se potrude kako bi mogli to ostvariti.

Na kraju predavanja predočene su mogućnosti studija na Algebri, online radionicama, stipendiranju studenata i međunarodnoj suradnji te je za učenike pripremljen kratak kviz s nagradom.