Maškare!

Svake godine u Malom Lošinju održava se lokalna karnevalska povorka. Ove godine smo se i mi, učenici Srednje Škole Ambroza Haračića, poželjeli uključiti, prenijeti poruku i biti kreativni. Sve to, uz puno druženja, ostvareno je uz podršku i vodstvo profesorice Elene, te potporu Turističke zajednice malog Lošinja.. Pridružila nam se i profesorica Aldina, također ljubiteljica maškaranih povorki.

Naši vrijedni umovi su proradili i poslali jasnu poruku – „Inteligencija bez duše vodi u propast“ i „Ako dođe do smaka svijeta, trebat će nam netko tko će nas voditi, spasiti, inspirirati“… – MI!

Mali problem je bio što smo predstavljali likove iz ne toliko razvikanog animiranog filma ”9”, pa su samo rijetki mogli pogoditi što predstavljamo, ali poruka je bila poslana!

Najveći izazov bio je sašiti hlače, majicu i osmisliti masku. Glavu smo izradili već poznatom tehnikom lijepljenja balona novinama koje smo potom sušili i obljepljivali materijalom. Dakako, tko radi, taj i griješi. Jedina razlika je što smo mi imali jedni druge, a kad se male ruke slože, SVE SE MOŽE. Manjak vremena bio je još jedan nedostatak, kao i grube jutene vreće od kojih su bile napravljene maske.

Sve smo to prebrodili i pojavili se uzdignutih glava na povorci, ponosno predstavljajući našu školu, a sa sobom dalje u život ponijeli još jedno pozitivno iskustvo!

Franka Šimunković