Učenici 1.NB razreda sudjelovali u webinaru o zaštiti na radu

Učenici 1.NB razreda sa svojim nastavnicima praktične nastave uključili su se 1. listopada u 8.50 sati u webinar o zaštiti na radu.

Webinar Sigurnost i zaštita zdravlja na radu su organizirali nastavnici i učenici Industrijske strojarske škole iz Zagreba (ISŠ). Cilj webinara bio je interaktivnim načinom tj. nizom digitalnih kvizova i video sadržaja osvijestiti učenicima važnost tehničkog aspekta zaštite na radu, ali i skrenuti pozornost na zdravstvene posljedice nepridržavanja zaštite na radu. U webinaru su sudjelovali učenici iz cijele Hrvatske, a učenik 1. NB razreda Ruben Polonio je u kvizovima ostvario 2. rezultat te će od organizatora na poklon dobiti privjesak koji su izradili učenici škole.

Nastavnici ISŠ-a webinar su organizirali u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, središnjom ustanovom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu u Republici Hrvatskoj, ali i u suradnji s učenicima ISŠ-a koji su izradili animacije o pravilima za rad na siguran način i sudjelovali u pripremi pitanja za Kahoot! kviz kao i pitanja koja su bila dio kolaboracije digitalnim alatom Mentimeter. Webinar je bio namijenjen razvoju kritičkog razmišljanja učenika o otkrivanju i otklanjanju opasnosti, štetnosti i napora koje mogu ugroziti sigurnost i zdravlje osobe na radu s ciljem sprječavanja ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti u svezi s radom.