Volonteri 3.g razreda izradili Klupicu tolerancije

Volonteri 3. razreda gimnazije osmislili su i uz pomoć svojih profesora izradili Klupicu tolerancije. Volonterska akcija provedena je u sklopu programa Vollumen u suradnji s udrugama Smart i Delta koje su financijski osigurale potrebni materijal. Cilj ove volonterske akcije bio je uređenje klupice koja će poslati poruku tolerancije i prihvaćanja, poziv da se na nju sjedne u dobroj namjeri,  u druženju s drugima. Akcija se održavala tijekom siječnja i veljače, u prostorijama škole – u kotlovnici/radionici, i uredu psihologa.

U davanju ideja za tekst sudjelovao je jedan razred, 3.razred gimnazije, a za samu izvedbu (brušenje, bojanje i oslikavanje) zaslužno je 7 učenika tog razreda: Petra Pejić, Nika Devčić, William Perkić, Hana Tomich, Hannah Glavan Vlaisavljević, Filip Fučić i Filip Domazet.

U akcijama je sudjelovala razrednica, profesorica povijesti umjetnosti Sunčana Dundov, školski domar Suad Šeperović i koordinatorica volonterskog programa Elena Busanić. Zahvaljujemo komunalnom poduzeću Vodovod i čistoća Cres-Mali Lošinj d.o.o. na doniranim letvama za sjedište klupe.

Učenici su bili vrlo zadovoljni procesom izrade klupe, a posebno su ponosni konačnim proizvodom.