Naši veslači osvojili 1. mjesto i SUPERKUP u Rijeci

U Rijeci, na Rivi Boduli, u utorak, 29. svibnja 2018., okupilo se 10 ekipa na jubilarnoj 20. riječkoj regati u mornarskom veslanju. Od podne, kada su s natjecanjima započeli studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci, do 20.30 sati kada je Regata završila, bilo je puno smijeha, zabave, ali i sportskog nadmetanja.

Kao u svakom sportu, tako i u ovom natjecanju, cilj je bio podići pokal ukupnog pobjednika. Ove godine tu su čast imali veslači iz naše Škole koji su u superfinalu pobijedili ekipu # Lošinj (ekipa bivših veslača naše škole) s 32 sekunde prednosti sa samo 10 veslača od mogućih 12. Start regatnog polja bio je kod Rive Boduli, odakle se veslalo prema bovama koje su se nalazile u visini Gata de Franceschi, a sve uz stručno praćenje veslačkih sudaca.

U međunarodnom dijelu utrke u leđa pobjednicima, našim učenicima, gledali su učenici Srednje pomorske škole Bakar, studenti Pomorskog fakulteta iz Rijeke i studenti Pomorskog fakulteta iz Portoroža.

Veslače su trenirali i vodili nastavnici Ivan Komadina i Tomica Komadina.

Od veslača su sudjelovali:

Marin Lovrinčić (kormilar), Mateo Marković, Luka Bravarić, Karlo Francišković, Matko Jurković, Roko Krstačić, Andrej Salković, Josip Šimičić, Kristijan Čalić, Adrian Ivan glavan i Milan Topić.

Čestitamo veslačima na osvojenom 1. mjestu i superkupu, te njihovim voditeljima!