Dani hrvatskog turizma

U sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma, koji su održani od 25. do 26. listopada 2017. godine u Malom Lošinju, organizirana je konferencija pod nazivom „ ESF – Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu“.  Konferencija je održana u Hotelu Alhambra  (program Konferencije – http://www.mint.hr/default.aspx?id=4758 ).

Panel rasprava „ESF – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu“ okupila je predstavnike Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Instituta za turizam te Uprave Jadranka Grupe zadužene za ljudske potencijale. Poseban gost na konferenciji bio je generalni direktor svjetski poznatog kulinarskog centra Joxe Maria Aizega.

Cilj ovih centara je osim obrazovanja kadra, inicirati blisku suradnju s poslodavcima u turizmu i ugostiteljstvu. Predviđa se otvaranje pet do sedam centara, a put do njihovog pokretanja osnažit će i nužne zakonodavne izmjene.

Nakon rasprave,  sudionici konferencije su imali prilike degustirati kulinarske delicije nastale u suradnji renomiranog francuskog chefa Lionela Levyja nagrađenog Michelinovom zvjezdicom, šefa kuhinje u restoranu Alfred Keller Hotela  Alhambra Melkiora Bašića te učenika  naše Škole  Stefana Simića, Karla Vidovića, Tamare Russin i Maria Baki Selimi. Učenici su izrazili posebno zadovoljstvo i zahvalili se mentorici Milanki Poldan i ravnateljici Škole što im je omogućeno učenje od vodećih hrvatskih i svjetskih kuhara tijekom ove konferencije.

Drugi dan,  u programu Konferencije bila je tema Suradnja tvrtke Jadranka i Srednje škole, o čemu je  nazočne izvijestila ravnateljica Škole i predstavnica tvrtke Jadranka Silvija Baričević, direktorica ljudskih  potencijala ( http://www.mint.hr/default.aspx?id=42957 ).

U  pripremi  i organizaciji Dana hrvatskog turizma  sudjelovale su i učenice hotelijersko – turističkog smjera: Laura Raić, Roberta Žuklić, Gabriela Dumenčić, Leila Mujačić, Rene Buljat, Martina Brajković, Matea Terpich i Iva Tolić.  O njihovom angažmanu brinula je profesorica Patricija Tomich – voditeljica stručne prakse.